Produsele fermei

Ferma noastră oferă spre vanzare legume bio, oua, branza, legume si fructe.
Toate produsele noastre sunt crescute local, in mod natural, fara hormoni de crestere, ierbicide si pesticide.

Legume Bio
Legumele din ferma noastra sunt netratate si nestropite: comercializam rosii, ardei, vinete in functie de disponibilitate.

BRANZA
Branza din ferma noastra este realizata din lapte de oaie fara alte produse sintetice, cum ar fi uleiurile vegetale, precum cel de palmier sau de soia.

13909080_1050464318322972_5545029442831550934_oPRECOMENZI pentru Gemuri, Conserve – cantitati limitate
Comanda suc de roșii traditional  din roșii frumoase și sănătoase din grădina Ogrăzii Vesele! Nu au fost stropite sau tratate cu absolut nimic!


  RESPECTAREA REGULILOR DE IGIENA

  Deşi etichetele ne informează că păsările cresc nestingherite pe iarbă, în aer liber şi fără prea mult stres, adevărul este că majoritatea puilor provin din depozite, nu din ferme, şi pot constitui alimente extrem de toxice, printre ingrediente regăsindu-se antibiotice, hormoni, acceleratori de creştere, pesticide şi chimicale provenite din vegetalele, furajele şi cerealele cu care sunt hrănite.

  Puii de crescătorie nu sunt crescuţi la curte, în spaţii vaste şi hrăniţi cu cereale naturale ca pe vremea bunicii. Acum, aceste păsări sunt crescute la nivel industrial, înghesuite în cuşti minuscule şi îndopate cu hrană fel de fel. Aşa se face că în urma unei cercetări realizate în anul 2010, s-au descoperit în astfel de cuşti bacterii foarte periculoase, rezistente la antibiotice.

  Puii de ţară arată şi au cu totul alt gust faţă de cei pe care îi cumpărăm din magazin.

  Dar, indiferent de calitatea superioara a pasarilor de tara, ne putem imbolnavi:

  • Atunci când nu se respectă condiţiile de igienă. De exemplu, în cazul în care se taie carnea contaminată, iar cu acelaşi cuţit se taie roşiile pentru salată.
  • Când avem în frigider depozitată carnea crudă pe un etaj superior, iar sub ea, alte alimente. Zeama care conţine microbi se poate scurge pe celelalte produse, care nu vor suferi tratamente termice.
  • În cazul în care mâncarea nu e gătită la temperaturi suficient de mari

  Temperaturile inalte distrug de regula toate bacteriile din carnea de pasare, chiar si atunci cand aceasta a fost contaminata, dar alte produse alimentare folosite la gatit pot fi si acestea contaminate prin contactul cu carnea de pasare, iar daca acestea nu sunt de asemenea preparate la temperaturi inalte atunci mai mult ca sigur ca bacteriile se vor transfera in garnitura sau salata preparate cu asemenea ingrediente si pot pune mari riscuri pentru sanatatea voastra.

  Instrumentele si recipientele folosite la prepararea carnii de pasare trebuie curatate temeinic, niciodata in graba, deoarece pe masura cresterii temperaturii atmosferice cresc exponential si riscurile contaminarii cu unele culturi de bacterii foarte periculoase pentru sanatate, provenite din carnea de pasare. In mod special, suprafetele de tocat si de transat vor trebui spalate foarte bine la final, pentru a se evita astfel orice risc pentru sanatate.

  Carnea de pasare este recomandat sa fie intotdeauna fiarta indelung chiar si daca urmeaza sa fie gatita la gratar, iar puiul sau gaina intreaga de asemenea ar trebui fierte bine si abia apoi umplute cu compozitia dorita si date la cuptor. Este cea mai sigura metoda de eliminare a tuturor bacteriilor care ar putea fi prezente in carnea de pasare si este indicata mai ales pentru familiile cu copii mici.

  În acelaşi timp, pentru a preveni contaminarea cu bacterii este indicat să ne spălăm pe mâini înainte de a prepara mâncarea, intre diversele etape de pregatire şi, întotdeauna, înainte de a mânca

  Medicii afirmă că aceste bacterii pot duce la apariţia toxiinfecţiilor alimentare dacă nu sunt respectate normele igienico-sanitare. Persoanele care se îmbolnăvesc prezintă crampe, dureri abdominale, diaree, febră, stări de ameţeală şi vomă.

  Nu uita sa respecti regulile de igiena cand prepari diverse mancaruri din carnea pasarilor cumparate!